Що робити, коли померла людина

Що робити, коли померла людина

Що робити, якщо до вас прийшло горе:

1. Потрібно викликати невідкладну допомогу.

Дана процедура є необхідною. Зверніть увагу, всі послуги, що входять до їх обов’язків, є абсолютно безкоштовними, відповідно до відповідного закону.

2. Викликати дільничного терапевта.

Якщо людина хворіла або регулярно зверталася до лікаря (останні 2 роки) тоді дільничний лікар випише довідку про смерть, ґрунтуючись на існуючому діагнозі та наказі № 545. Для тих хто хворів на туберкульоз та чорнобильців викликається міліція та судмедексперт.

3. Виклик міліції.

Необхідно викликати міліцію при цьому повідомити, що тіло необхідно транспортувати в морг. Транспортування тіла здійснюється на спеціалізованому транспорті! БЕЗКОШТОВНО!

– Будьте уважні до людей, які починають Вам дзвонити та пропонувати ритуальні послуги, це шахраї та цінові категорії у них не відповідають здоровому глузду. Викликати агента для проведення ритуального обряду мають родичі, а не агент повинен ставити Вас перед фактом свого приїзду.

– При замовленні ритуальних послуг проаналізуйте ринок, ціни тощо. На ринку дуже багато пропозицій і Ви завжди зможете підібрати ту ритуальну фірму, яка є найбільш відповідною.

– Будьте пильні до співробітників медичного персоналу, швидкої допомоги, лікарень, моргів. Згідно з Інструкцією затвердженої МОЗ 8 вересня 2006 року № 545 Акти констотації смерті та довідки про смерть видаються БЕЗКОШТОВНО на вимогу.

– Будьте уважні до працівників цвинтарів. В оплачену Вами суму за квитанцією входить послуга копальників могил (ст. 25 Закону України «Про похорон»).

У разі виникнення труднощів щодо оформлення документації або інших питань звертайтеся за телефоном 757 1234.

Організація похорону є дуже важким та болючим процесом. Наші співробітники допоможуть Вам полегшити тяготи організації, підберуть найоптимальніший варіант і, у разі потреби, нададуть усі необхідні організаційні та юридичні консультації.